Overslaan naar content

Data Engineer

€ 3.317 - € 5.227 per maandTeam Strategie, Advies & Projecten

Functieomschrijving

Je bent een Data engineer. Je bent verantwoordelijk voor het ontsluiten en koppelen van data. Op basis hiervan krijgt de organisatie inzicht en overzicht en kan het besluiten op basis van data nemen. Je werkt graag samen met je collega’s, neemt eigen verantwoordelijkheid en wilt jezelf blijven ontwikkelen om zo ons team, onze afdeling en organisatie als geheel verder te helpen.


Wat bieden we?
Wij bieden een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

  • een bruto salaris van maximaal € 5227,- per maand op basis van 36 uur per week;
  • een individueel keuze budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris;
  • een interessante en afwisselende functie in een enthousiast team;
  • veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief;
  • werken in een organisatie waar de doorgroeimogelijkheden groot zijn;
  • elke dag vers fruit van lokale ondernemers;
  • hybride werken/thuis werken en flexibele werktijden;
  • een prachtig Stadhuis in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt. 


Wat ga je doen?
Goede dienstverlening begint met de juiste informatie. Binnen een gemeente is de dienstverlening divers; van sociaal tot fysiek, van het leveren van een paspoort tot een uitkering of vergunning. Inzicht en overzicht op basis van data is cruciaal om besluitvorming te ondersteunen. De data engineer speelt daarin een belangrijke rol.


Jij draagt zorg voor de ontsluiting en koppeling van de data. Er zijn vele bronnen voor de data die je gebruikt, je legt dus ook koppeling naar externe bronnen, bijvoorbeeld door middel van API’s. Het helpt als je daarbij programmeer ervaring hebt.

Op basis van jouw data oplossing kunnen besluiten ondersteund worden. De hoge kwaliteit van de structuur van deze samengestelde data is dus van groot belang.


We zijn bezig om onze data strategie te implementeren om zo datagedreven werken binnen ons team en in de organisatie verder te professionaliseren. We willen je vragen om ons hierbij te helpen met je kennis, kunde en enthousiasme. Wij zijn als gemeente een (selectieve) early adapter en zodoende blijf je werken met de nieuwste technieken, tools en methodieken.


Waar ben jij sterk in en wat neem je mee?
Jij hebt natuurlijk een passie voor data. Je hebt plezier in wat je doet en de samenwerking met je collega’s. Je hebt ervaring met het ontwerpen en bouwen van datasets en scripts om data te verzamelen. Op basis hiervan kun je ook een dashboard bouwen. Je werkt accuraat en levert kwaliteit. Je wilt verantwoordelijkheid dragen, bent zelfredzaam, proactief en wilt je blijven ontwikkelen. Natuurlijk gaan wij je in je verdere ontwikkeling ondersteunen.


Je hebt aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau en hebt al (enige) ervaring als data engineer. Je bent sterk in datanormalisatie en –modellering en hebt kennis van relevante methodieken zoals het STER-schema o.b.v. feiten en dimensies. Je hebt ervaring op het gebied van ETL, databases en BI-tooling.


Het team
De plaats in de organisatie is het team Strategie, Advies en Projecten. Dit team valt onder de afdeling I&IT waar in totaal ongeveer 100 collega’s werken.

Je werkt nauw samen met jouw directe collega’s. Rita Prins is de Product owner data en Roelof Kalma is senior data engineer. Vanuit het GIS specialisme zijn Timo Beerens en Jeroen Keizer de data engineers.Over ons
Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met ruim 80.000 inwoners en met veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging, hard werkend aan haar toekomst; dat vraagt om een innoverende en wendbare organisatie.
Bij de gemeente Hengelo zetten we ons in voor alle Hengelose inwoners en bedrijven. Dit doen we vanuit onze vier leidende motieven: persoonlijk, duidelijk, betrouwbaar en respectvol. Deze zijn de basis voor onze dienstverlening en geven richting aan de manier waarop we met onze inwoners, maar ook met elkaar willen omgaan. Want: prettig contact zorgt voor meer waardering, begrip en een positieve ervaring met onze dienstverlening.

Wil je graag meer weten over Hengelo? Klik dan hier! https://youtu.be/o1vcO4R2n8c


Ben jij onze nieuwe Data engineer?
Vertel ons in je motivatiebrief waarom jij dé aanvulling bent op ons team. De vacature heeft geen sluitingsdatum omdat wij het gesprek aangaan met een kandidaat als we enthousiast worden van de cv en/of motivatie.


Voor verdere informatie en/of vragen mag je contact opnemen met corporate recruiter Kaj Blokhuis (k.blokhuis@hengelo.nl).


Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vast onderdeel bij onze indiensttredingsprocedure. Wij vragen de VOG voor je aan in de digitale omgeving van de overheid.

of