Overslaan naar content

Junior Juridisch adviseur handhaving & veiligheid

€ 3.317 - € 5.247 per maandTeam Leefbaarheid & Veiligheid

Functieomschrijving

Wat ga jij doen?

Als junior juridisch adviseur richt je je op de naleving van de ruimtelijke regels binnen de fysieke leefomgeving. Zoals bij bouwprojecten, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, illegale bebouwing, maar ook voor overtredingen van de APV, de Alcoholwet en andere Bijzondere Wetten.


Je zorgt voor de correspondentie met betrokken partijen over de geconstateerde overtreding en adviseert het college hoe hierin handhavend op te treden. Je verstrekt informatie aan inwoners en ondernemers en behandelt ingekomen klachten of handhavingsverzoeken.


In een handhavingstraject stel je schriftelijke vooraankondigingen en lastgevingen op en ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van een eventueel bezwaar- en/of beroepschrift. Je werkt hierin nauw samen met de toezichthouders en vergunningverleners in ons team.


Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste en zelfstandige junior juridisch adviseur, met een afgeronde juridische opleiding, bijvoorbeeld Rechten met HBO/WO werk- denkniveau. Je beschikt over actuele kennis van relevante wet en regelgeving, zoals het Awb en Omgevingswet. Met een doortastende en kritische blik geef je advies. Je doet geen aannames maar toetst ze.


Je bent integer en hebt gevoel voor de belangen waarmee je te maken krijgt, zowel ambtelijk als bestuurlijk en maatschappelijk. Je handelt vanuit een oplossingsgerichte houding, om tot een zo breed mogelijk gedragen oplossing te komen. Je bent resultaatgericht en denkt in kansen hoe het wél kan.


Als gesprekspartner ben je duidelijk, overtuigend, altijd respectvol maar ook empathisch. Je hebt een antenne voor gevoelige zaken en weet wanneer je collegiaal advies moet inwinnen om zo tot een goed advies te komen.


Wat bieden wij?

Een toffe baan voor een enthousiaste collega in een gezellig team waar veel ruimte is voor persoonlijke groei en initiatief. Daarnaast kenmerkt de organisatie zich als een werkgever waarbij de focus op de medewerker ligt.


  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris minimaal €3317.- (schaal 9) en maximaal €5247.- (schaal 10) bruto per maand op basis van 36 uur per week.
  • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden.
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd.
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en initiatief.
  • Werken in een organisatie waar de doorgroeimogelijkheden groot zijn.
  • Elke dag vers fruit van lokale ondernemers.
  • Hybride werken/ thuis werken en flexibele werktijden.
  • Een prachtig stadskantoor in het centrum waar je in een flexibele, moderne en inspirerende omgeving werkt.


Wie zijn wij?

Wij zijn de gemeente Hengelo. De 850 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven.


De gemeentelijke organisatie hecht veel waarde aan het in contact zijn met de inwoners en partners. Na verschillende sessies met medewerkers zijn de gemeentelijke leidende motieven, die voor de dienstverlening (intern en extern) door de gehele organisatie gelden, geformuleerd. Die leidende motieven zijn: persoonlijk, duidelijk, respectvol en betrouwbaar.


Je komt te werken voor de teams Veiligheid en Leefbaarheid en Vergunningen, Toezicht en Handhaving. De teams maken deel uit van de afdeling Ruimte en Leefbaarheid. partners en andere partijen in de samenleving staan voorop. Afdeling Ruimte en Leefbaarheid staat voor het collectieve algemene belang, een veilig en goed geregeld ruimtelijk domein en leefomgeving


Enthousiast geworden?

Nadere informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Jan Logtenberg, Afdelingsmanager Ruimte en Leefbaarheid, telefoonnummer 06-28361308. Voor aanvullende informatie over de procedure kun je terecht bij Lisanne Laarhuis, young talent recruiter, l.laarhuis@hengelo.nl


Spreekt deze functie jou aan? Vertel ons in je motivatiebrief waarom jij degene bent die we zoeken. Je sollicitatie dient uiterlijk 16 juni bij ons binnen te zijn. De gesprekken vinden plaats in de week van 24 juni.

Voor indiensttreding bij de gemeente is een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig.

of