Overslaan naar content

Toezichthouder openbare ruimte (BOA domein 1)

€ 2.666 - € 3.784 per maandTeam Leefbaarheid & Veiligheid

Functieomschrijving

Als toezichthouder/boa ben je voor onze inwoners en ondernemers hét gezicht voor de leefbaarheid en veiligheid. Soms ben je de gastheer/vrouw en soms treed je op en stuur je bij. Dit vraagt om verantwoordelijkheid en daadkracht. Als jij die verantwoordelijkheid en daadkracht op een flexibele en menselijke wijze kunt inzetten, dan ben jij degene die we nodig hebben in het team Leefbaarheid & Veiligheid!


Wat ga je doen?
Als toezichthouder/BOA ben jij het visitekaartje van de stad. Jij levert zichtbare én onzichtbare bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in onze stad. Denk aan overlast in de wijk, parkeren en het naleven van de lokale verordeningen. Jouw doel is het veranderen van onwenselijk gedrag om de stad leefbaar en netjes te houden. Je surveilleert, signaleert en handhaaft de lokale en landelijke regels. Je spreekt mensen aan en maakt de afweging of je preventief of repressief optreedt. De ene keer los je het op met een goed gesprek en de andere keer handhaaf je en leg je een (bestuurlijke) boete op. Je zorgt daarbij voor een goede administratieve afhandeling.

Door je dienstverlenende en verbindende houding kunnen mensen bij je terecht voor informatie en hulp. Daarnaast werk je integraal en intensief samen met deskundigen binnen de gemeente en met onze externe partners zoals o.a. de Politie, Gildebor, Welbions en Twente Milieu.


Voor een beter beeld kun je dit filmpje bekijken: https://youtube.com/watch?v=QJkjLqYaf3A&feature=shares


Wie ben jij?
Als gastheer/vrouw ben je representatief, integer en van onbesproken gedrag. Je bent positief ingesteld, kunt goed met mensen omgaan en gaat uiteraard een conflict niet uit de weg. Door je woordkeuze, toon en houding, ben je een fijne gesprekspartner en heb je bij conflicten een de-escalerend effect. Je kunt het echter niet altijd voor iedereen goed doen en daar moet je ook mee om kunnen gaan. Naast de nodige kennis en vaardigheden moet je dan ook lef hebben in dit werk.


Jij:

 • Beschikt over een afgeronde MBO-opleiding, liefst in een relevante richting, bijvoorbeeld Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV opleiding);
 • hebt kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) of bent bereid om die op te doen;
 • bent in het bezit van een geldig BOA-diploma of bereid deze te behalen;
 • hebt bij voorkeur enige jaren ervaring in de sector van de uniformberoepen;
 • hebt bij voorkeur ervaring met strafrechtelijke en bestuursrechtelijke handhaving;
 • bent communicatief sterk, dienstbaar, flexibel en een teamspeler;
 • bent bereid om te werken in een wisselend rooster van maandag t/m zondag, waarbij incidenteel ook ’s nachts, tijdens evenementen en op feestdagen gewerkt kan worden;
 • beschikt over een rijbewijs B;
 • hebt een goede lichamelijke conditie;
 • hebt basiskennis van Microsoft Office en bij voorkeur ervaring met CityControl (handhavingsapplicatie);
 • beheerst de Nederlandse taal goed, het spreken van andere talen is een pré.

Vereisten

Wat bieden we?

 • Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en werkervaring bedraagt het salaris voor deze functie maximaal € 3.784,- bruto per maand (functieschaal 7) op basis van 36 uur per week.
 • Onregelmatigheidstoeslag komt boven op je salaris. We werken met dagdiensten (8.30-17.00 uur), late diensten (13.30-22.00 uur) en weekenddiensten. Incidenteel nachtdiensten bij evenementen.
 • Daarnaast bieden we een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden.
 • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging naar een vast dienstverband.
 • Fijne werkplek met elke dag vers fruit en veel ruimte voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling.


Wie zijn wij?
Wij zijn het Team Leefbaarheid en Veiligheid van de Gemeente Hengelo met 23 collega’s. Dynamisch en veelzijdig. Het team bestaat uit goed opgeleide professionals die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het toezicht, de handhaving en de leefbaarheid in de openbare ruimte. Het team is ook verantwoordelijk voor alle havens in Twente en het veiligheids- en ondermijningsbeleid in de gemeente Hengelo.


Sollicitatie:
Wil je meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martijn Brummelhaus (Teamleider Leefbaarheid en Veiligheid), op telefoonnummer 06-43559329. Met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lisanne Laarhuis (Young Talent Recruiter), via l.laarhuis@hengelo.nl.


Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag is vereist voor deze functie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.


Je sollicitatie dient uiterlijk 21 juli 2024 ons binnen te zijn. De gesprekken staan gepland in week 31. 

of