Overslaan naar content

“Het is meer dan alleen een baan; het is een kans om echt het verschil te maken in de levens van onze inwoners.”

Constance - Klantmanager

Niet geschoten is altijd mis

Als ex-statushouder/inburgeraar heb ik aan diverse trajecten deelgenomen om door te kunnen stromen naar een betaalde baan. Zonder al te veel verwachtingen solliciteerde ik naar de functie van secretaresse bij Personeel & Organisatie in 2010. Na twee jaar solliciteerde ik bij team communicatie. Ik dacht: niet geschoten is altijd mis. Op diezelfde dag nog werd ik aangenomen en werd mij verteld dat ik van harte welkom was binnen het team.

Van inburgeraar naar klantmanager

De gemeente Hengelo biedt volop mogelijkheden en vertrouwen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In 2018 ben ik, naast mijn baan bij team communicatie, gestart met de hbo-bacheloropleiding Social Work. Sinds april 2023 werk ik als klantmanager binnen team Participatie. In deze functie begeleid ik mensen die nieuw zijn in Nederland met hun inburgering. Dat is extra bijzonder, omdat ik zelf ook ooit heb moeten inburgeren. De klantmanager die mij hierbij hielp, is nu mijn collega.

Trots om deel uit te maken van een team

Als klantmanager ben ik er trots op deel uit te maken van een team dat zich inzet voor inwoners. Of het nu gaat om ondersteuning bij het vinden van werk, het bieden van participatiemogelijkheden of hulp bij inburgering. Omdat er bij de gemeente verschillende teams zijn met diverse functies, zijn er volop mogelijkheden voor medewerkers om intern iets nieuws te proberen. Bovendien biedt de gemeente gunstige arbeidsvoorwaarden, waaronder de optie van tijd- en plaats onafhankelijk (flexibel) werken. Dit draagt bij aan een gezonde balans tussen werk en privé.

Het is meer dan alleen een baan

De focus ligt onder andere op het stimuleren van de eigen regie en participatie van cliënten. Als klantmanager is het mijn taak om inwoners aan te moedigen om zelf de regie te nemen en actief deel te nemen aan de maatschappij.

Het persoonlijke contact met inwoners maakt het mogelijk om beter inzicht te krijgen in hun individuele behoeften, uitdagingen en doelen. Op deze manier kan ik doelgericht de juiste hulp bieden of inschakelen. Deze aanpak geeft mij het gevoel dat mijn functie van groot belang is in de samenleving. Het is meer dan alleen een baan; je kan echt hét verschil maken in de levens van onze inwoners.