Overslaan naar content

In Hengelo investeren we graag in ontwikkeling. We worden dan ook blij van jong talent in opleiding. Zij brengen een frisse blik en actuele kennis mee. Afstuderen of stagelopen

Jaarlijks kunnen zo'n ??? studenten bij ons afstuderen of stagelopen. En wat ons betreft groeit dit aantal. We verwelkomen mbo’ers, hbo’ers & wo’ers.

Je kunt bij ons zowel leer- als afstudeerstages doen. En dan in principe op elk vakgebied. Je werkt zelfstandig onder supervisie van een professional. Bovendien mag je als stagiair interne opleidingen volgen. Hiervoor hoef je niets te betalen.

Kortom: je doet een enorme dosis ervaring op en je spijkert je kennis ook nog eens bij!

Arbeidsvoorwaarden stage

Stagevergoeding

Alle stagiairs ontvangen dezelfde stagevergoeding, ongeacht het opleidingsniveau van de student. We betalen een marktconforme stagevergoeding van € 450,- per maand, waarmee je bijvoorbeeld je reiskosten of de gemiste inkomsten van een bijbaan compenseert. 

Snuffelstages en maatschappelijke stages worden niet gecompenseerd. Snuffelstages duren over het algemeen korter dan één maand. Kennismaking met de organisatie staat hierbij centraal. Tijdens een snuffelstage worden geen werkzaamheden verricht of een product opgeleverd. Daarom kent de gemeente Hengelo bij een snuffelstage die langer duurt dan één maand ook geen vergoeding toe. Verder wordt een maatschappelijke stage standaard op vrijwillige basis uitgevoerd.

Werktijden

Je bepaalt jouw werktijden in overleg met je stagementor. Wij zijn flexibel. We stellen het wel op prijs als je (over het algemeen) tussen 9.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur op je werkplek bent. Zo mis je geen overleg en ben je bereikbaar voor collega’s.

Thuiswerken

Heb je een dag geen afspraken? Dan werk je (als je dat wilt) gewoon een dagje thuis!

Reiskostenvergoeding

Als je een studentenreisproduct (week) hebt, ontvang je geen reiskostenvergoeding. Is je situatie anders? Wij zijn flexibel in de vergoeding van reiskosten.

Mentorschap

Tijdens je stage krijg je natuurlijk een persoonlijke mentor. Dit is een professional van de afdeling of sectie waar jij terechtkomt. Hij of zij begeleidt je tijdens je stage.

Traineeship

Ons traineeprogramma doen we samen met Twentse Kracht. Het traineeship van Twentse Kracht is een tweejarig programma dat leren en werken combineert. Jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal en daarom volgen trainees naast het werken een intensief leertraject.

Springplank

Als trainee werk je elke acht maanden bij een andere Twentse gemeente. Je werkt aan steeds weer andere opdrachten in verschillende vakgebieden. Zo ontstaat na twee jaar een prachtige springplank voor de rest van je carrière.

Vacatures trainees

Als Hengelo op zoek is naar trainees dan vind je onze vacatures op de site van Twenste Kracht. Meestal staan deze in de periodes juli/augustus en december/januari op de site. Weet dat je altijd open kunt te solliciteren, er zijn komen regelmatig plekken tussendoor vrij.