Overslaan naar content

Over ons

Maak ‘t voor elkaar. Werk mee aan Hengelo.

Een stad met ambities is nooit klaar. En dat is mooi, want dat betekent dat er altijd beweging is. Voor mensen die kansen zien, de handen uit de mouwen willen steken en willen bijdragen aan de maatschappij, is er veel te doen in de gemeente Hengelo. De stad Hengelo is een echte maakstad met een rijke historie van ondernemerschap. Op ons kun je bouwen, mét ons kun je verder bouwen. Want we zijn ambitieus. We willen er samen nóg meer van maken. Maak je het mee?

We zijn trots op ons Hengelo. We koesteren ons verleden en onze cultuur, ze vormen een stevig fundament onder een levendige stad met ambities. Bij deze ambities horen mensen die het méé willen maken. Mensen die werk van betekenis willen doen. Werk dat het leven en de leefomgeving van onze duizenden inwoners iedere dag een stukje mooier of beter kan maken.

Jij maakt verschil

We geloven in de kracht van vertrouwen. Daarom krijg je bij gemeente Hengelo de ruimte om te ontdekken hoe dingen slimmer kunnen. Om te pionieren. Om samen oplossingen te bedenken die de leefomgeving, processen én ons eigen werk prettiger of efficiënter maken. Want één ding is zeker: we kunnen alleen het verschil maken door dingen soms anders te doen.

Maak Hengelo mee

Gemeente Hengelo is goed op weg. De afgelopen jaren heeft de stad zich ontwikkeld tot het levendige Twentse centrum dat het vandaag is. Maar we zijn nog volop in ontwikkeling, naar een prachtige, duurzame toekomst. Ons energieke team werkt hier iedere dag aan. Maar we kunnen nóg meer hoofden en handen gebruiken om het met ons mee te maken.

Ga je voor betekenisvol werk? Dan zit je goed in deze nuchtere stad vól ambities.

Zin om het mee te maken? Maak ‘t voor elkaar. Werk mee aan Hengelo.

Maak Hengelo mee

Wat maakt ons zo leuk?

Voeding en gezondheid

Van maandag tot en met donderdag staat er vers fruit van lokale ondernemers op de afdelingen. Naast dat er vers fruit is hebben we ook een bedrijfsrestaurant, wat grotendeels wordt geleverd door de horeca uit Hengelo. Naast al dat heerlijke eten vinden wij beweging ook belangrijk. Zo kan je meedoen aan verschillende sportactiviteiten.

Prettige werkomgeving

Naast dat je bij ons in het mooie en duurzame stadhuis kan werken, bieden we ook de mogelijkheid om thuis te werken. Uiteraard krijg je alles wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen, zoals een laptop en telefoon. Om jou echt thuis te laten voelen, bieden we een uitgebreid onboardingsprogramma aan, hebben wij inclusieve toiletten en kan je gebruik maken van ons duurzaam deelvervoer.

Werkplezier

Doe jij straks mee aan onze competities? Zo gaan wij de 'strijd' met elkaar aan tijdens een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die gedurende het jaar leuke uitjes organiseert. Last but not least, hebben wij natuurlijk een feestcommissie. Onze organisatie is een prachtige mix van leeftijden, interesses en culturen.

Financiële tegemoetkoming

Wij vinden het belangrijk dat jij thuis ook goed je werk kan doen. Daarom krijg je van ons een budget waarmee je zelf attributen kunt aanschaffen om jouw thuiswerkplek te verbeteren. Maar ook krijg je een thuiswerkvergoeding voor iedere thuisgewerkte dag. Naast je vaste salaris krijg je iedere maand een vrij te besteden bedrag, individueel keuze budget (IKB). Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om extra verlof te kopen of iedere maand uit te laten betalen. Niet onbelangrijk, je pensioensregeling. Als medewerker bij de Gemeente Hengelo ben je verzekerd bij pensioenfonds ABP.

Hengelo's werken

Hengelo’s Werken is hoe we samenwerken aan het bereiken van de koers 2040. De stad is constant in beweging en de wereld om ons heen verandert snel. Dit betekent iets voor ons allemaal. Om mee te kunnen blijven doen moeten we wendbaar zijn als organisatie. Dit vraagt een zelfbewuste houding en eigenaarschap van alle medewerkers. De komende tijd leggen we extra focus op vier speerpunten

Wordt dit jouw nieuwe werkplek?

In het hart van het mooie centrum in Hengelo staat het stadhuis. De werkplek van Gemeente Hengelo.

We nodigen je graag uit voor een kopje koffie/thee in ons mooie pand! Stuur ons een mail om een kennismaking te plannen.

Adres Burgemeester van der Dussenplein 1 Hengelo, 7551 EB, NLD