Overslaan naar content

“We doen buiten werk om veel met elkaar. Zelf ben ik een whiskyliefhebber en -verzamelaar en heb ik een whisky-avond georganiseerd voor mijn team. Daarnaast hebben we een hele actieve activiteitencommissie en sporten we ook veel met elkaar.”

Marcel - IT adviseur

Van dertig jaar bedrijfsleven naar gemeente

Na dertig jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, ben ik overgestapt naar de gemeente. Ik twijfelde destijds heel erg om na zoveel jaar bij een werkgever weg te gaan waar ik het naar mijn zin had. Toch besloot ik het wel te doen, want ik wilde nog een keer uitgedaagd worden.

 Vanaf het eerste gesprek bij de gemeente voelde het meteen al goed. Het sprak mij aan dat de gemeente veel mogelijkheden biedt; een 36-urige werkweek, maar ik krijgt ook om mijzelf te ontwikkelen. Ook ben ik hier met open armen ontvangen en mocht ik een dag voor mijn eerste werkdag al mee met een teamuitje.

Overgang naar de Cloud

De gemeente heeft een programma opgesteld om de verschillende kantoor applicaties naar de Cloud te krijgen. Dat is een grote uitdaging, vooral als het gaat om de techniek. Mijn functie is dan ook nieuw, waardoor ik mijn eigen weg kan zoeken. Maar dit doe ik gelukkig niet alleen. Samen met het team gaan wij deze uitdaging aan. Ik heb daarin ook wel het geluk dat ik een hele fijne leidinggevende heb die het team vrijlaat. Mijn functie bijvoorbeeld heeft een functieomschrijving, maar daar zitten geen hele harde randen aan.

Prettige werksfeer

De werksfeer is heel prettig; ik kan bijvoorbeeld thuis werken, en toch kan ik heel snel schakelen met mijn collega’s. De gemeente Hengelo heeft dat echt goed ingericht. Zelf werk ik het liefst op kantoor, maar iedereen mag dat voor zichzelf bepalen. Ik heb een heel fijn team dat veel kennis in huis heeft. We doen buiten werk om veel met elkaar. Zelf ben ik een whiskyliefhebber en -verzamelaar en heb ik een whisky-avond georganiseerd voor mijn team. Daarnaast hebben we een hele actieve activiteitencommissie en sporten we ook veel met elkaar.

Het afwachtende beeld van de ambtenaar

Een stad als Hengelo is continue in beweging. Dat vraagt dat je veel sneller moet handelen op een vraag van de inwoner. In mijn ogen was de gemeente altijd afwachtend in de communicatie. Je ziet dat we nu veel meer vooruit denken, we maken veel meer gebruik van informatie en gegevens. Ik had altijd een ouderwets beeld van een ambtenaar; iemand die zich helemaal vast zet in afspraken en regels, en daar niet van kan afwijken. Dat beeld is nu wel anders. Ik zie nu dat de gemeente de inwoner al preventief wil helpen. Om dat samen met mijn team te doen, is heel erg mooi. Wat ik wel nog graag wil meegeven aan jongeren: sla de gemeente niet over. Er liggen hele mooie kansen!